Haku

Tietoa kirjaston lainauspalvelusta

Kirjastokortti

Centria-kirjasto on avoin kaikille käyttäjille, myös muille kuin opiskelijoille. Kaikki voivat lainata kirjaston kokoelmissa olevia kirjoja ja lehtiä.

Kirjojen lainaamiseen tarvitaan Centria-kirjaston kortti, joka on haettava henkilökohtaisesti kirjaston asiakaspalvelusta. Kortin saadaksesi täytä asiakastietolomake ja valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi. Vastaanottaessasi kortin sitoudut noudattamaan kirjaston käyttösääntöjä.

Kirjastokortti on henkilökohtainen. Kortin haltija on vastuussa kaikesta sillä lainatuista aineistosta. Jos korttisi katoaa, ilmoita siitä viipymättä kirjastoon.


Kirjastokortti Tuudossa

Centria-kirjastolla on käytössä Tuudo-kirjastokortti. Tuudon korttia voivat käyttää sekä opiskelijat että henkilökunta.

Ohjeet kirjastokortin luomiseen Tuudossa löydät täältä: Tuudo-ohje (PDF tiedosto)

Tuudo-kortilla voit

  • lainata kirjoja automaateilla sekä asiakaspalvelussa
  • uusia lainoja ja seurata eräpäiviä
  • seurata varauksia ja maksuja
  • tarkistaa kirjastojen aukioloajat

Tuudo muistuttaa automaattisesti lainojen eräpäivistä ja saapuneista varauksista. Varaukset kirjoihin tehdään kuitenkin edelleen Centria-Finnan kautta.

Kirjastokortin ja muut kirjaston palvelut löydät Tuudon sivuvalikosta.


Jos sinulla ei vielä ole Centria-kirjaston korttia, voit luoda kortin Tuudossa. Tällöin et tarvitse erillistä kirjastokorttia eikä sinun tarvitse käydä kirjastossa. Muista myös liittää Tuudo-kirjastokorttisi Centria-Finnaan.

Jos sinulla on jo Centria-kirjaston kortti, voit ottaa sen käyttöön myös Tuudossa kirjastokortin numeron ja salasanan avulla.

Jos Kirjasto-valikko ei näy Tuudon sivuvalikossa, päivitä sovellus uusimpaan versioon ja kirjaudu uudelleen sisään.


Jos haluat perinteisen kirjastokortin, käy noutamassa se kirjaston asiakaspalvelusta henkilöllisyystodistuksen kanssa.

Tuudon voi ladata mobiililaitteille ilmaiseksi Google Play:stä ja App Store:sta.

Lainaus

Voit lainata kirjaston asiakaspalvelussa tai itsepalveluautomaatilla.


Laina-ajat

  • Kirjat 28 vrk
  • Lehdet 28 vrk

Lainojen uusiminen

Lainat voi uusia kaksikymmentä kertaa käyttämättä niitä välillä kirjastossa, ellei niihin ole tehty varauksia. Voit uusia lainat kirjaston asiakaspalvelussa, Centria-Finnassa, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Tarkista eräpäivät uusimisen jälkeen. Mikäli uusiminen ei onnistu, syynä voi olla jokin seuraavista:

  • kirjaan on varauksia,
  • olet uusinut kirjan jo kaksikymmentä kertaa,
  • sinulla on maksuja yli velkarajan tai
  • asiakastietosi ovat vanhentuneet.

Ota yhteyttä kirjastoon, jos sinulla on ongelmia lainojen uusinnassa.


Kirjakuljetukset

Centria-kirjaston toimipisteiden välillä kulkee kerran viikossa kirjakuljetukset. Asiakkaat voivat pyytää kirjoja kirjaston toisesta toimipisteestä. Kuljetukset kulkevat lukukausien aikana keskiviikkoisin. Kuljetuspalveluna tilatut kirjat ovat Centria-ammattikorkeakoulun opiskelijoille ja henkilöstölle maksuttomia.


Palautus

Lainat voi palauttaa kirjaston asiakaspalvelussa tai itsepalveluautomaatilla. Kirjaston ollessa suljettuna palautukset voi jättää lukittuun laatikkoon sekä Kokkolassa että Ylivieskassa.

Eräpäivän jälkeen palautetusta aineistosta peritään myöhästymismaksu. Maksua ei kerry niiltä päiviltä, jolloin kirjasto on suljettu.


Varaaminen

Voit varata lainassa olevia kirjoja, jolloin saat käyttöösi ensimmäisen vapautuvan niteen. Varauksen voi tehdä Centria-Finnassa, kirjaston asiakaspalvelussa, puhelimitse tai sähköpostitse. Voit myös tehdä varauksen hyllyssä olevaan kirjaan. Centria-Finnassa varauksen voi tehdä vain kirjautuneena käyttäjänä.

Varaaminen on maksutonta. Varatun aineiston saapumisesta ilmoitetaan sähköpostitse. Nouda kirja kirjaston asiakaspalvelusta viikon kuluessa ilmoituksen saatuasi.


Celian äänikirjat lukemisesteiselle

Celia on saavutettavan kirjallisuuden asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tarjoaa äänikirjoja opiskelijoille, joille kirjan tekstin lukeminen on syystä tai toisesta vaikeaa. Celian palvelut ovat maksuttomia, mutta edellyttävät rekisteröitymistä Celian asiakkaaksi Centria-kirjaston kautta.

Tutustu Celiaan ja sen tarjoamiin palveluihin: Celia-opas.